Annons

Psykologen Malin Alfvén har gått bort

Barn- och föräldrapsykologen Malin Alfvén har gått bort.
Som psykolog i radion gav hon många föräldrar råd om föräldraskap och barnuppfostran.
Hälsa • Publicerad 15 december 2019
Psykologen Malin Alfvén har gått bort. Hon blev 72 år gammal. Arkivbild.
Psykologen Malin Alfvén har gått bort. Hon blev 72 år gammal. Arkivbild.Foto: FANNI OLIN DAHL / TT

Malin Alfvén avled i onsdags, hon blev 72 år gammal, vilket Expressen var först med att rapportera.

Hon var legitimerad psykolog, författare och föreläsare och medverkade som expert och rådgivare i flera medier.

Annons

I Sveriges Radios populära Knattetimmen som började sändas 2003 svarade Alfvén tillsammans med Louise Hallin på lyssnarnas frågor om barn upp till sex års ålder.

Radioprogrammet blev sedan till en bok med samma namn med budskapet att dagens föräldrar är bra föräldrar. Malin Alfvén har tillsammans med andra även skrivit böckerna Kejsarsnittsboken, Trotsboken, Skilsmässan - Om barn och föräldrar, Oron som gör oss till bättre föräldrar, Barnbarnsboken och Tagga ner.

Malin Alfvén som under många år arbetade inom mödra- och barnhälsovården, innan hon öppnade sin egen mottagning, var också en omtyckt föredragshållare. 2006 sommarpratade hon i Sveriges Radio.

2011 tilldelades hon Stora Psykologpriset, med motiveringen "Genom att hjälpa både barn och vuxna att förstå att man inte måste vara perfekt för att vara en god förälder har hon under sina trettio år som verksam psykolog vågat utmana vårt samhälles attityder till föräldrarollen".

Malin Alfvén lämnar efter sig make, fyra söner och flera barnbarn.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons