Annons

Rekordmånga flög med SAS i juli

En marginell ökning innebar nytt passagerarrekord för SAS i juli. Under månaden flög 2 844 000 resenärer med bolaget, vilket är 0,1 procent fler än under motsvarande månad 2018 och det högsta antalet hittills under en julimånad.
Ekonomi • Publicerad 8 augusti 2019
SAS redovisar trafiksiffror. Arkivbild.
SAS redovisar trafiksiffror. Arkivbild.Foto: Ole Berg-Rusten/NTB/TT

Passagerartrafiken enligt måttet RPK, som tar hänsyn till hur långt resenärerna flyger, sjönk dock med 0,7 procent och kabinfaktorn, som visar hur pass fyllda flygplanen är, minskade med 2,2 procentenheter till 84,6 procent.

Passageraryielden, ett slags lönsamhetsmått, steg med 1,5 procent justerat för valutakursförändringar, enligt ett pressmeddelande från SAS.

Annons

"Vi är glada att antalet passagerare som valde att resa med SAS ligger på rekordnivå för juli månad. Det visar att vår strategi att flytta över kapacitet till fritidsinriktade linjer under högsäsong, tillsammans med ett konkurrenskraftigt erbjudande, tar oss i rätt riktning", säger SAS vd Rickard Gustafsson, enligt pressmeddelandet.

Kort efter det att siffrorna släppts hade SAS-aktien stigit med 1,7 procent på Stockholmsbörsen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons