Annons

Robyn-fans får pengarna tillbaka

Det utbröt stor ilska från fansen efter endagsfestivalen "Smash fest x Robyn" tidigare i år.
Nu får flera besökare pengarna tillbaka.
Musik • Publicerad 4 december 2019
Robyn, under uppträdandet på Sjöhistoriska i augusti. Arkivbild.
Robyn, under uppträdandet på Sjöhistoriska i augusti. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Endagsfestivalen "Smash fest x Robyn", som ägde rum på Sjöhistoriska i Stockholm den 17 augusti i år, kritiserades hårt. Den marknadsfördes som en "helhetsupplevelse" med "fantastisk mat", men flera besökare vittnade efteråt om en kaosartad stämning.

Mat och vatten ska ha tagit slut, samtidigt som det inte var tillåtet att ta med sig egen kost till området. Vissa besökare upplevde oro på grund av trängseln som uppstod när 22 000 personer inväntade Robyn-spelningen.

Annons

Nu har nio av tio som har anmält festivalen till Allmänna reklamationsnämnden fått pengar tillbaka av arrangören Woah Dad, hela eller halva beloppet, skriver GP.

– Jag är nöjd över att jag fick pengarna tillbaka, men missnöjd över att jag fick dem först när jag anmält Woah Dad till ARN. Innan dess verkade de helt ointresserade av att få feedback samt erbjuda kompensation, säger Malin Smith till Göteborgs-Posten, en av besökarna som har ersatts för sina biljetter.

Enligt tidningen var motkravet från arrangören att anmälan skulle avskrivas, vilket innebär att inget av dessa fall kommer att tas upp i nämnden. Samtidigt har besökare som reklamerat sina biljetter till arrangören utan att göra en ARN-anmälan, inte fått ersättning, skriver de.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons