Annons

S-ordförande avgår efter falsk insändare

Politik • Publicerad 4 december 2019
Per Carlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Borås, lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan efter en falsk insändare till Borås tidning. Arkivbild.
Per Carlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Borås, lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan efter en falsk insändare till Borås tidning. Arkivbild.Foto: Helena Landstedt/TT

Per Carlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Borås, lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Orsaken är att han erkänt att han skickat in insändare under falskt namn till Borås tidning. Besked kom i ett pressmeddelande på onsdagsförmiddagen, skriver Borås tidning.

Annons

Flera falska insändare har under hösten skickats in till Borås Tidning med anledning av en konflikt inom Socialdemokraterna i kommunen. Tidningen kunde avslöja att bakom en av de falska insändarna låg Per Carlsson.

– Jag har gjort det vid ett tillfälle. Jag ångrar det djupt, sa Per Carlsson till tidningen efter det han att konfronterats med uppgiften.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons