Annons

Så blir nya "Berts dagbok"

Historien om Bert har fångat flera generationer barn och ungdomar. Nu blir tonåringens betraktelser film på nytt med Michael Lindgren som regissör.
Film • Publicerad 15 augusti 2019
Regidebuterande Michael Lindgren och skådespelarna i "Berts dagbok". Pressbild.
Regidebuterande Michael Lindgren och skådespelarna i "Berts dagbok". Pressbild.Foto: Johan Paulin/SF Studios/TT

I den kommande filmen "Berts dagbok" får publiken följa Bert, Åke, Lill-Erik och de andra figurernas öden och äventyr när de börjar högstadiet.

Bert spelas den här gången av Hugo Krajcik, Åke spelas av Frank Dorsin och Berts drömtjej Leila gestaltas av Yussra El Abdouni.

Annons

Bland vuxenrollerna finns Suzanne Reuter som Berts mormor samt Helena Lindegren och David Wiberg som mamma och pappa.

Filmen regisseras av "Grotesco"-mannen Michael Lindgren, som här gör sin regidebut.

"Vi gör en film om hur Bert upptäcker kärleken, en renodlad romantisk komedi för unga. Mitt fokus är på känslorna och barnens spel. Publiken ska skratta så att dom får ont i magen, men också åka med emotionellt, på riktigt", säger Lindgren enligt ett pressmeddelande.

Manuset är fristående och är skrivet av Tapio Leopold. Filmen bygger på Anders Jacobsson och Sören Olssons bokserie, som startade med "Berts dagbok" från 1987. Historien blev även tv-serie och långfilm på 90-talet. Författarna har tidigare sagt att de gärna vill se en modernare Bert, bland annat med bättre attityder mot tjejer än tidigare.

Inspelningen drar igång i Stockholm på onsdag. Filmen kommer till biograferna nästa höst, enligt SF Studios.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons