Annons

Samsung lanserar nya Galaxy Note

Sydkoreanska Samsung Electronics lanserar nu nya versioner av Galaxy Note.
Telefonerna, Note 10 och Note 10+, kommer till Sverige i augusti.
Teknik • Publicerad 7 augusti 2019
Sydkoreanska Samsung Electronics lanserar nu nya versioner av Galaxy Note. Arkivbild.
Sydkoreanska Samsung Electronics lanserar nu nya versioner av Galaxy Note. Arkivbild.Foto: Ahn Young-joon/AP/TT

Under onsdagskvällen svensk tid presenterades de nya 5G-telefonerna, som kommer i två storlekar. Skärmen på Note 10 är 6,3 tum medan den är 6,8 tum på Note 10+, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Den 23 augusti börjar de att säljas i Sverige. Priset för Note 10 kommer att ligga på nästan 10 800 kronor medan Note 10+ kommer att kosta närmare 12 500 kronor och uppåt.

Annons

Ett problem för Samsung är att marknaden för smarta telefoner kan börjar bli mättad. Under det andra kvartalet i år minskade försäljningsvolymerna av smarta telefoner med tre procent enligt siffror från analysfirman Strategy Analytics.

Trenden är att kunderna väljer att behålla sin telefon längre och kanske hellre reparerar den än att köpa en ny. Dessutom lägger fler mer pengar på appar och kringtjänster till sin mobil, vilket gör att den totala mobilbudgeten krymper.

– Det har gått ifrån att man fokuserar på hur själva mobilen ser ut till att det är mer fokus på vad den ger mig för innehåll och tjänster, sade Leif-Olof Wallin, analytiker vid Gartner, till TT nyligen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons