Annons

Sandén berättar karriärens mörka upplevelser

I sitt första "Sommar i P1" tar Molly Sandén lyssnaren genom, som hon själv beskriver det, "de här 13 åren som turnerande kvinnlig artist".
Radio • Publicerad 10 augusti 2019
Molly Sandén sommarpratar lördag den 10 augusti.
Molly Sandén sommarpratar lördag den 10 augusti.Foto: Henrik Montgomery/TT

– Mitt personliga "space" har krympt med åren. Jag har känt mig lite som allmän egendom och tänkt att det kanske är sådant man får stå ut med om man är artist, säger Molly Sandén i sitt sommarprat.

En stor del av programmet ägnas åt upplevelser som har skakat om henne. Bland annat hur hon på nära håll såg sin vän Tim "Avicii" Bergling brytas ner när han mot sin vilja tvingades fortsätta turnera.

Annons

Hon berättar även om arrangörer som har daskat henne på rumpan och vad metoo innebar för henne.

– Sedan metoo-rörelsen exploderade och vände upp och ner på allt har jag inte fått en enda dask på rumpan och unga tjejer berättar saker för mig som ger mig hopp. Men ändå finns vreden kvar, den kommer jag nog aldrig bli av med, säger Molly Sandén.

"Sommar i P1" med Molly Sandén släpptes som podcast lördagen den 10 augusti och sänds i P1 klockan 13.00, med repris klockan 22.30, samma dag.

Oskar Carlsson/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons