Annons

SD: Sätt stökiga elever på internat

Politik • Publicerad 1 december 2019
SD:s partisekreterare Richard Jomshof vill ha statliga internat för stökiga elever. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Problematiska elever, som utgör en allvarlig risk i skolan eller begått brott, ska sättas på särskilda statliga internatskolor, anser Sverigedemokraterna.

Partiet vill också separera nyanlända elever från ordinarie undervisning och göra det möjligt att införa obligatorisk skoluniform, skriver partisekreterare Richard Jomshof, ledamot i riksdagens utbildningsutskott, i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Annons

Skolan är för stökig och ändras för ofta "i vad som närmast kan beskrivas som ett psykologiskt och pedagogiskt massexperiment", enligt Jomshof, som menar att skolan i stället bör bli mer kunskapsinriktad och fostrande.

"Skolan ska få ett tydligare normskapande uppdrag, innebärande att man i högre grad ska upprätta regler, rutiner och projekt som syftar till att skapa gemensamma goda normer", skriver partisekreteraren.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons