Annons

Sebastian Stakset och Einár släpper ny låt

Musik • Publicerad 5 december 2019
Sebastian Stakset och Einár släpper singeln "Inlåst" tillsammans. Arkivbild.
Sebastian Stakset och Einár släpper singeln "Inlåst" tillsammans. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Den tidigare Kartellen-rapparen Sebastian Stakset och hans 17-åriga kollega Nils "Einár" Grönberg släpper en ny låt tillsammans. Tidigare har de båda samarbetat på "Mamma förlåt", där de bad om ursäkt till sina mödrar. Den nya låten heter "Inlåst" och handlar om barn och unga som sitter eller har suttit intagna på ungdomshem.

"'Inlåst' är för både mig och Nils en låt för alla de barn och unga som sitter inlåsta, i ett försök att skapa hopp och säga att de inte är bortglömda. Men också för att medvetandegöra alla utanför att se vad det är som händer, och i förlängningen hoppas jag det ger ringar på vattnet till beslutshavarna", säger Sebastian Stakset i ett pressmeddelande.

Annons

Det var efter att han hade hört om hur två 14-åriga tjejer tagit sina liv på boenden som Sebastian Stakset bestämde sig för att försöka påverka genom musiken. I slutet av "Inlåst" finns inlästa rader från en dagbok som tillhörde en av de 14-åriga flickorna.

Aftonbladet gjorde 2017 dokumentären ”Jasmine, Josefin och alla de andra inlåsta barnen”, där raderna är hämtade från.

Även Einár har under perioder vistats på HVB-hem (hem för vård eller boende).

"Inlåst" släpps den 6 december.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons