Annons

SJ vill underlätta för resor i Europa

Trafik • Publicerad 7 maj 2019
Nu vill SJ anpassa sina avgångar så resenärer får lättare att ta sig ut i Europa, skriver Dagens Nyheter. Arkivbild.
Nu vill SJ anpassa sina avgångar så resenärer får lättare att ta sig ut i Europa, skriver Dagens Nyheter. Arkivbild.Foto: Jon Olav Nesvold/NTB/TT

Intresset för att ta tåget ut i Europa ökar och nu vill SJ anpassa sin tidtabell för att förbättra förbindelserna, skriver .

Förhoppningen är att SJ ska kunna erbjuda tre dagliga förbindelser sträckan Stockholm–Köpenhamn–Hamburg åt varje håll samt att nattåget mellan Stockholm och Malmö ska anpassas för att ge möjlighet att byta till Öresundståg i Lund, som tar en vidare till Köpenhamn.

Annons

– Nattågen går tyvärr inte att köra över Öresundsbron, men på det här sättet underlättar vi resandet, säger Petter Essén, ansvarig affärschef på SJ, till tidningen.

Då hinner resenärerna vidare med morgontåget mot Hamburg och Köpenhamn, där det finns avgångar till andra europeiska städer.

Om Trafikverket godkänner SJ:s ansökan kommer den nya tidtabellen att börja gälla i december i år.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons