Annons

Sjömän kidnappade utanför Kameruns kust

Kamerun • Publicerad 16 augusti 2019
Sjutton sjömän har kidnappats utanför Kameruns kust, enligt en säkerhetskälla och en källa vid hamnen i den närbelägna staden Douala.
Sjutton sjömän har kidnappats utanför Kameruns kust, enligt en säkerhetskälla och en källa vid hamnen i den närbelägna staden Douala.Foto: 

Sjutton sjömän har kidnappats på två fartyg utanför Kameruns kust, enligt en säkerhetskälla och en källa vid hamnen i den närbelägna staden Douala. Nio av de tillfångatagna ska vara kineser och åtta ukrainare.

Ett av fartygen är tyskägt och det andra har grekiska ägare, men de är flaggade i Antigua och Barbuda respektive Liberia.

Annons

Guineabukten utanför Kameruns kust är världens farligaste farvatten när det gäller sjöröveri och gisslantagningar till sjöss. Enligt en färsk rapport från International Maritime Bureau, en avdelning inom Internationella handelskammaren (ICC), står området för 73 procent av alla världens kidnappningar och 92 procent av alla gisslantagningar till sjöss.

Militären bekräftar att kidnappningen ägt rum, men vill inte gå in på detaljer, annat än att säga att gärningsmännen sannolikt är från Nigeria.

– Har en attack ägt rum? Ja. Har det tagits gisslan? Ja, säger den icke namngivna källan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons