Annons

Skolbuss balanserar på bergskant i Norge

Norge • Publicerad 2 december 2019
En buss med 47 skolbarn ombord halkade av vägen och hade störtat nedför en sluttning om det inte vore för några träd.
En buss med 47 skolbarn ombord halkade av vägen och hade störtat nedför en sluttning om det inte vore för några träd.Foto: Vegard Woll/ NTB Scanpix/TT

En buss full med skolbarn har kört av vägen i norska Trøndelag och lagt sig på kanten till en skarp sluttning.

Bussen ligger på sidan bredvid vägen och har fastnat på väg nedför bergsbranten. Räddningstjänsten har skurit upp fordonets framruta och lyckats evakuera samtliga ombord – 47 barn och en förare.

Annons

– Enligt uppgift är det en väldigt hög sluttning. Bussen ska hänga fast i några träd, säger Trond Volden vid polisen till tidningen Adresseavisen.

Räddningsinsatsen pågick i ungefär en timmes tid innan samtliga personer var ute ur bussen. Ingen har fått några allvarligare skador.

Polisens insatsledare på plats säger till Adresseavisen att det är väldigt halt på vägen och att bussen var på väg uppför en backe när den i stället började glida bakåt och sedan for av vägen.

Olyckan inträffade i Verdals kommun, som ligger nordost om Trondheim och gränsar till svenska Jämtland. De inblandade barnen är i grundskoleålder.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons