Annons

Skolinspektionen stänger Hudiksvallsskola

Utbildning • Publicerad 4 december 2019
En fristående grundskola i Hudiksvall måste lägga ned verksamheten vid terminsslutet. Skolinspektionen drar in dess tillstånd. Arkivbild.
En fristående grundskola i Hudiksvall måste lägga ned verksamheten vid terminsslutet. Skolinspektionen drar in dess tillstånd. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Den fristående grundskolan MTH Utbildning i Hudiksvall måste lägga ned verksamheten vid terminsslutet, sedan Skolinspektionen beslutat att dra in skolans tillstånd.

Bolaget som driver skolan, MTH Utbildning AB, har inte rättat till de brister som Skolinspektionen pekat på vid flera tillfällen, skriver myndigheten i sitt beslut. Bristerna, som beskrivs som allvarliga, gäller bland annat särskilt stöd till elever och rättssäker betygssättning. Enligt Skolinspektionen har skolhuvudmannen och rektorn inte tillräckliga kunskaper om vad lagen kräver. Dessutom har bolaget inte ekonomiska förutsättningar att driva skolan vidare – skulderna är större än tillgångarna.

Annons

Skolan har ett hundratal elever och det blir Hudiksvalls kommuns ansvar att ordna nya skolplatser till dem.

Huvudmannen kan överklaga Skolinspektionens beslut, som då gäller tills vidare i avvaktan på domstolens beslut.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons