Annons

Skytt i Jersey City tog sikte på judisk butik

USA • Publicerad 11 december 2019
Jersey Citys borgmästare Steven Fulop, i mörk rock i mitten av bilden, utanför den judiska butiken. Fulop har gett polisen direktiv om att öka bevakningen i områden där många judar bor.
Jersey Citys borgmästare Steven Fulop, i mörk rock i mitten av bilden, utanför den judiska butiken. Fulop har gett polisen direktiv om att öka bevakningen i områden där många judar bor.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Två gärningspersoner som sköt ihjäl fyra personer, varav en polis, i Jersey City på tisdagen uppges ha velat angripa en judisk butik.

I ett fyra timmar långt händelseförlopp sköt personerna en polis i anslutning till en begravningsplats, varpå de flydde i en skåpbil och barrikaderade sig i en judisk matbutik med koshervaror.

Annons

– De gick ur skåpbilen och gick vidare i ett angrepp mot denna plats på ett målinriktat sätt, säger James Shea, högste säkerhetsansvarig i Jersey Citys stadsförvaltning, vid en presskonferens.

– Med den mängd ammunition som de hade måste vi anta att de hade fortsatt attackera människor om vi inte hade varit där.

Det exakta motivet framgår inte, utan Shea säger att angriparna tydligt valde den butiken i stället för andra på samma gata. The New York Times skriver att den ena gärningspersonen hade skrivit antisemitiska meddelanden och agiterat mot poliser i sociala medier.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons