Annons

Smugglare stoppade med två ton kokain

Costa Rica • Publicerad 12 maj 2019
Smugglare stoppades med två ton kokain på en strand i Costa Rica. Arkivbild av beslagtaget kokain i ett annat sammanhang, i USA.
Smugglare stoppades med två ton kokain på en strand i Costa Rica. Arkivbild av beslagtaget kokain i ett annat sammanhang, i USA.Foto: Howard Lipin/The San Diego Union-Tribune via AP/TT

Narkotikasmugglare med två ton kokain har stoppats vid Costa Ricas Stillahavskust. Smugglargruppen försökte transportera narkotikan i en farkost som färdades delvis under vatten, uppger costaricanska regeringskällor.

De tre smugglarna gick i land vid nationalparken Corcovado för att ta skydd från svåra väderförhållanden, varpå någon såg dem och larmade polis. När de skulle återvända till farkosten var polisen där och när smugglarna konfronterades öppnade de eld och skadade en parkvakt som deltog i insatsen.

Annons

Två av de tre misstänkta, två colombianer, kunde gripas.

Costa Rica är en geografisk flaskhals för narkotikasmugglingen genom Centralamerika och många smugglare använder delvis nedsänkbara "ubåtar" utformade för ändamålet. Hittills i år har de costaricanska myndigheterna beslagtagit över tolv ton kokain.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons