Annons

Stabilt läge för skottskadad i Katrineholm

Brott • Publicerad 5 december 2019
Polisen söker en eller flera gärningspersoner efter en skottlossning i Katrineholm. Arkivbild.
Polisen söker en eller flera gärningspersoner efter en skottlossning i Katrineholm. Arkivbild.Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Den man som hittades skottskadad i Katrineholm på onsdagen opererades sent på kvällen.

– Från sjukvården har hans tillstånd beskrivits som allvarligt men stabilt, det är inte livshotande i nuläget, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen, till Katrineholms-Kuriren.

Annons

Polisen vill inte gå ut med några ytterligare uppgifter om mannen, inte heller till vilket sjukhus han förts.

– För målsägandes säkerhet går vi inte ut med det. Det är ju trots allt någon som skjutit på honom och vi har ännu inga misstänkta i ärendet, säger Lindqvist till tidningen.

Larmet om flera skarpa smällar kom vid 21-tiden från ett område i norra Katrineholm, och ett stort antal polispatruller skickades dit. På platsen hittades den skottskadade mannen, som är i 20-årsåldern, utomhus. Händelsen rubriceras som mordförsök och avspärrningar upprättades i området.

Arbetet pågick fortsatt under tidiga natten och polisen söker vittnen som kan ha sett personer eller fordon vid eller i närheten av platsen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons