Annons

Stark öppning på Stockholmsbörsen

Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med tydligt stigande kurser, i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna. Efter fem minuters handel hade börsens breda OMXS-index klättrat med 1,1 procent.
Börsen • Publicerad 8 augusti 2019
Stockholmsbörsen stiger. Arkivbild.
Stockholmsbörsen stiger. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

De främsta vinnarna bland OMXS30-bolagen, de mest omsatta aktierna, var H & M, upp 2,2 procent, och Boliden och Getinge, båda upp 2,1 procent.

Stålbolaget SSAB:s aktie steg med 1,7 procent. Den tyska konkurrenten Thyssenkrupp flaggade under morgonen för att helårets vinst nu ser ut att bli lägre än vad bolaget tidigare räknat med – den fjärde vinstvarningen under nuvarande vd Guido Kerkhoff, enligt Reuters.

Annons

Icabutikernas försäljning ökade med 3,7 procent i juli jämfört med motsvarande månad i fjol. Aktien har stigit med 1,3 procent.

Flygbolaget SAS redovisar trafikstatistik klockan 11. Inför detta har aktien backat med 0,6 procent. Siffror från Swedavia i går visar att flygresandet i Sverige fortsatte att minska under juli.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons