Annons

Starka siffror för USA-handeln

Ekonomi • Publicerad 15 augusti 2019
Bilhandeln backade, men totalt sett hade detaljhandeln i USA en stark månad i juli. Arkivbild.
Bilhandeln backade, men totalt sett hade detaljhandeln i USA en stark månad i juli. Arkivbild.Foto: David Zalubowski/AP/TT

Den amerikanska detaljhandelns försäljning steg i juli med 0,7 procent jämfört med månaden före, vilket var en betydligt större ökning än vad analytiker väntat sig. I snitt hade de räknat med en ökning på 0,3 procent. Bilhandeln hade dock en svag månad med minskade intäkter.

Räknat i årstakt ökade detaljhandelns försäljning med 3,4 procent.

Annons

Samtidigt visar annan statistik att antalet ansökningar om arbetslöshetsersättning ökade mer än väntat under förra veckan, men trendmässigt ser arbetsmarknaden fortsatt stark ut.

Ytterligare en rapport visar att produktiviteten inom den amerikanska tillverkningsindustrin minskade med 1,6 procent i beräknad årstakt under andra kvartalet, den sämsta utvecklingen sedan tredje kvartalet 2017. Men totalt sett ökade USA-arbetarnas produktivitet med 2,3 procent, vilket var mer än väntat.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons