Annons

Svensk arkitektbyrå får internationellt pris

Kultur • Publicerad 7 december 2019
Byggnaden The new godown arts centre i Nairobi, ritad av White Arkitekter, prisades på en arkitekturfestival i Amsterdam. Pressbild.
Byggnaden The new godown arts centre i Nairobi, ritad av White Arkitekter, prisades på en arkitekturfestival i Amsterdam. Pressbild.Foto: White Arkitekter

Den svenska arkitektbyrån White Arkitekter prisades dubbelt vid årets upplaga av prestigefyllda World architecture festival i Amsterdam.

Byrån fick bland annat pris i kategorin Future project - culture, för gestaltningen av ett i kulturhus i Nairobi i Kenya.

Annons

"Det är otroligt roligt att det här unika projektet får den här uppmärksamheten, särskilt eftersom en del av finansieringen sker genom crowdfunding", säger Ulrika Stenkula, ansvarig arkitekt på White Arkitekter, enligt ett pressmeddelande.

Arkitektbyrån fick även pris i kategorin Future project - health, för en psykiatrisk klinik i Nuuk på Grönland.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons