Annons

Svensk kanonstart – ledning i för-OS i Japan

VM-seglingen i japanska Enoshima, som även går under namnet för-OS, inleddes på bästa sätt för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Svenskduon är efter första dagens segling i 470 (tvåmansjolle) i ledning på samma vatten som de olympiska spelen kommer avgöras på nästa år.
Segling • Publicerad 5 augusti 2019
Seglarduon Anton Dahlberg och Fredrik Bergström leder VM i 470 efter första dagen i japanska Enoshima. Arkivbild.
Seglarduon Anton Dahlberg och Fredrik Bergström leder VM i 470 efter första dagen i japanska Enoshima. Arkivbild.Foto: Sören Andersson / TT

"Vi hade en fantastisk start, men det är så tajt. Du kan aldrig vinna en regatta första dagen, men du kan definitivt förlora den. Nu tar vi med oss inställningen i båten från i dag och fortsätter. Sköter vi oss räcker det långt", säger Dahlberg i ett pressmeddelande från Svenska seglarförbundet.

Svenskarna kom trea och tvåa i det första respektive andra racet och tar därmed täten i totalställningen.

Annons

För-OS ger seglarna och deras respektive förbund möjlighet att förbereda sig på bästa möjliga sätt inför OS nästa år. Spelen i Tokyo väntas bli de varmaste någonsin, något som deltagarna i VM nu har fått en försmak på.

"Värmen och luftfuktigheten är en utmaning för alla i Japan, framförallt dagar som denna när det är så lätt vind. Hela landslagsteamet har fantastisk support här vilket gör skillnad. Det betyder kylvästar, specialkepsar, färdiggjord mat, tempererad container", säger Dahlberg och fortsätter:

"Förberedelser är allt här och det kommer ner till något väldigt enkelt – att svettas och förbruka så lite energi som möjligt innan man går på vattnet".

För svensk del i övrigt ligger Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammar 21:a i 470.

I damklassen så har Olivia Bergström och Lovisa Karlsson kört in sig på 37:e plats efter första dagen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons