Svenskarna bakom Colorados seger

Colorado fortsätter att övertyga i NHL-ishockeyn. Borta mot Chicago kom nionde vinsten på de senaste elva matcherna – och det var svenskarna som låg bakom målen i 4–1-segern.
Ishockey • Publicerad 19 december 2019
Colorado-spelarna firar Ian Coles 1–0 mot Chicago.
Colorado-spelarna firar Ian Coles 1–0 mot Chicago.Foto: Charles Rex Arbogast/AP/TT

När Gabriel Landeskog hittade Ian Cole kunde amerikanen snärta in 1–0 bakom Corey Crawford i Chicago-målet. Det hade då gått knappt nio minuter av matchen. Men gästernas ledning höll sig bara i dryga minuten innan Ryan Carpenter kvitterade. Matchen stod sedan och vägde i en dryg period innan Anton Lindholm hittade Nathan MacKinnon, som satte 2–1, och André Burakovsky med ett snyggt mål drygade ut ledningen.

Burakovskys skott gick mellan benen på backen Olli Määttä och in i mål.

– Jag brukade ofta skjuta mellan benen på backarna när jag var yngre och såg en glipa hos honom, så jag tänkte att jag kunde testa nu också, säger han till Aftonbladet.

Skåningen har därmed gjort 13 mål under hösten.

– Med tanke på att jag gjort tolv de senaste säsongerna, och vi bara är halvvägs i år, får jag vara nöjd med den siffran, konstaterar han.

Matchen punkterades sedan i tredje perioden, åter efter svenskt framspel. Gabriel Landeskog fick sin andra assistpoäng för kvällen när han hittade Mikko Rantanen, som satte slutresultatet 4–1 i öppen kasse.

Colorado går som tåget i NHL just nu, har vunnit alla matcher utom en under december och ligger tvåa i Western Conference bakom St Louis.

För Chicago innebär förlusten att laget cementeras allt mer i NHL:s bottenskikt. Laget, som vann NHL senast 2015, ligger nu sist av alla i Western Conference.