Annons

Svenskt stjärnskott skräller i USA

En ny svensk har presenterat sig för golfvärlden. Louise Ridderström kämpar om tätplatserna i helgens LPGA-tävling i Daly City.
Golf • Publicerad 4 maj 2019
Louise Ridderström i Florida 2017.
Louise Ridderström i Florida 2017.Foto: Göran Söderqvist/TT

Tre slag under par för dagen och ytterligare tre slag från täten. Svenska Louise Ridderström har aldrig spelat så här bra på damernas proffstour.

Ridderström gör sin första säsong på LPGA-touren, och hade fram till helgen bara varit på fel sida när snöret dragits inför de avslutande rundorna. Nu har hon inte bara klarat cutten, 25-åringen kan få göra upp om segern i Daly City utanför Los Angeles.

Annons

Torsdagens 71 slag var första gången hon gick under par på touren, men det var ingenting mot fredagens 69 slag, tre under par.

– Jag försöker spela så bra jag kan och bara njuta av stunden. Sen är det ju självklart att målet är att säkra tourkortet så jag får spela även nästa år, säger svenskan till LPGA-tourens hemsida.

Högst upp i toppen är det som vanligt sydkoreanskt. Under året har fem av tio turneringar vunnits av en koreanska, i Daly City innehas sex av de åtta översta platserna av koreanskor. Allra bäst har det hittills gått för Ryu So-Yeon, som från sin förstaplats har tre slag till godo på Ridderström.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons