Annons

Takbrand i Lund utreds som mordbrand

Brand • Publicerad 5 augusti 2019
Räddningstjänsten larmades till en brand i Lund. Arkivbild.
Räddningstjänsten larmades till en brand i Lund. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Branden i centrala Lund under natten, som bland annat ledde till att ett hotell behövde evakueras, utreds som mordbrand.

Ingen människa kom till skada i branden, som började i ett sophus och sedan spred sig till vinden och takkonstruktionen på en fastighet i Lund.

Annons

– Just nu känner vi inte till någon naturlig orsak till att det började brinna i det där sophuset, säger Patric Fors, kommunikatör vid polisens ledningscentral för region Syd.

En teknisk undersökning kommer att genomföras för att ta reda på orsaken.

Fastigheten är en kontorsbyggnad med en restaurang på bottenvåningen. Larmet kom vid halvtvåtiden på natten och i ett tidigt skede evakuerades ett intilliggande hotell.

– Vi evakuerade 33 personer för säkerhets skull. De har fått återvända nu, sade Mats Nilsson, inre befäl på Räddningstjänsten Syd, tidigare under natten till TT.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons