Annons

Tollarpskvinnans misstänkte mördare förnekar

Brott • Publicerad 5 december 2019
Ljus, blommor och minnessaker vid minnesplatsen på torget i centrala Tollarp på onsdagskvällen.
Ljus, blommor och minnessaker vid minnesplatsen på torget i centrala Tollarp på onsdagskvällen.Foto: Johan Nilsson/TT

Den man i 20-årsåldern som sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord på den 20-åriga kvinna som hittades död i Vramsån i skånska Tollarp under tisdagen förnekar.

–  Ja, han förnekar brott, säger chefsåklagare Jenny Lindell som leder förundersökningen till TT.

Annons

Den 20-åriga kvinnan var försvunnen i elva dagar innan hon hittades avliden. Den 22 november gjordes den senast kända observationen av kvinnan. Hon anmäldes försvunnen av anhöriga dagen efter.

Förra torsdagen inledde polisen en förundersökning om misstänkt människorov. Samtidigt började frivilligorganisationen Fikk leta aktivt efter kvinnan. En knapp vecka senare, efter fyndet av kvinnan i vattnet, har polisen även inlett en förundersökning om misstänkt mord.

Den rättsmedicinska undersökningen blir klar inom kort, men om dess resultat kommer förändra misstankarna om vad som hänt har Jenny Lindell svårt att tro.

–  Jag är inte läkare, men jag har svårt att det skulle förändra rubriceringen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons