Annons

Tonårsflickor räddade från människohandlare

Bangladesh • Publicerad 12 maj 2019
Ett av de läger i trakten av Cox's Bazar i östra Bangladesh där rohingyer som flytt från Myanmar bor. Arkivbild.
Ett av de läger i trakten av Cox's Bazar i östra Bangladesh där rohingyer som flytt från Myanmar bor. Arkivbild.Foto: Dar Yasin/AP/TT

23 tonårsflickor ur den muslimska minoritetsgruppen rohingya har räddats efter att ha blivit bortförda från sitt flyktingläger i sydöstra Bangladesh, uppger polisen. Fyra personer har gripits misstänkta för trafficking och polisen har även hittat 50 bangladeshiska pass hos de gripna.

Flickorna i åldrarna 15–19 år hittades vid en räd mot en fastighet i huvudstaden Dhaka. De hade förts från flyktinglägret till Dhaka med löfte om att få arbete i Malaysia, men polisen misstänker att de skulle ha utnyttjats för prostitution.

Annons

– Vi har startat utredningar mot de fyra som gripits och skickat tillbaka flickorna till flyktinglägret i Cox's Bazar, säger polisens talesperson Mokhlesur Rahman.

Militärens nedslag mot minoritetsgruppen rohingya i östra Myanmar har drivit upp emot en miljon människor på flykt, de allra flesta till grannlandet Bangladesh.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons