Annons

Träffsäker Blake trollband publiken

Modest start utan mysfaktor gjorde en helvändning. När James Blake intog Way Out West-scenen var det inte förrän mot slutet publiken verkade övertygad.
Kultur • Publicerad 9 augusti 2019
James Blake uppträder på Azaleascenen under torsdagen på Way Out West i Slottsskogen i Göteborg.
James Blake uppträder på Azaleascenen under torsdagen på Way Out West i Slottsskogen i Göteborg.Foto: ADAM IHSE / TT

Strax innan solen har gått ner äntrar James Blake scenen på Way Out West. Varken röken eller strålkastarna syns ordentligt och den intima och mysiga stämningen som många förknippar med honom infinner sig inte riktigt.

Runt om Azaleascenen står en relativt stor publik i blandade åldrar. Tekniskt sett sitter rösten, det är en känsla av studioinspelning.

Annons

De flesta låtarna känns igen från senaste albumet "Assume form" men i stort plockar James Blake russinen ur alla fyra album som släppts sedan 2011, då den självbetitlade debuten kom.

Och plötsligt händer något. Mörkret infinner sig, och med en samplad André 3000 i "Where’s the catch" blixtrar scenen till. Det tar fart och Blake med sina två kumpaner går loss i en EDM-session som får den mer ofokuserade i publikhavet att haja till.

När de mot slutet drar i gång "Retrogade", strömmar publiken till, och trots en försiktig start, känns allt förlåtet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons