Annons

Tre silvermedaljörer i EM-trupp i fälttävlan

Sex ekipage, varav tre ryttare som tog EM-silver senast, är uttagna till EM i fälttävlan i tyska Luhmühlen i månadsskiftet.
Men stjärnan Sara Algotsson Ostholt, som i våras förlorade två av sina hästar i en brand, saknas.
Ridsport • Publicerad 13 augusti 2019
Ludwig Svennerstål ska försöka ta en ny EM-medalj i fälttävlan. Arkivbild.
Ludwig Svennerstål ska försöka ta en ny EM-medalj i fälttävlan. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Förutom att slåss om medaljer finns också chansen att ta en av två platser till OS nästa år.

"En OS-biljett är det självklara målet och det här är ett starkt lag som har alla förutsättningar att fixa det", säger förbundskapten Fredrik Bergendorff i ett pressmeddelande.

Annons

Storbritannien, Irland, Frankrike och Tyskland har redan kvalat in till OS så Sverige får kämpa mot främst Italien, Belgien, Schweiz och Nederländerna om en OS-biljett.

I truppen finns Niklas Lindbäck, Ludwig Svennerstål och Louise Romeike (tidigare Svensson Jähde), som alla vara med och tog EM-silver i lag för två år sedan. Dessutom har Malin Josefsson ridit EM individuellt tidigare. Två EM-debutanter finns i laget: Ebba Adnervik och Philippa Magnusson.

"Fokus i uttagningen har legat på stabila resultat och säkra terränghästar som kommer i mål", säger Bergendorff.

Vilka fyra som kommer att rida i laget bestäms senare. De två övriga kommer att tävla individuellt.

Från silverlaget för två år sedan saknas Sara Algotsson Ostholt. I maj dog två av hennes tävlingshästar då hästsläpet började brinna efter en tävling i Polen.

– Lusten att tävla finns inte där just nu och det är kanske inte heller så viktigt, sade Algotsson Ostholt ett par veckor efter händelsen.

Håkan Bergholtz/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons