Annons

Trump kräver räntesänkning

Ekonomi • Publicerad 7 augusti 2019
President Donald Trump vid en presskonferens utanför Vita huset innan dagens avresa till Ohio samt El Paso, Texas.
President Donald Trump vid en presskonferens utanför Vita huset innan dagens avresa till Ohio samt El Paso, Texas.Foto: Andrew Harnik/AP/TT

Förra veckans räntesänkning av amerikanska centralbanken Federal Reserve var långtifrån tillräcklig, i alla fall enligt president Donald Trump. Återigen går han till hårt angrepp mot Fed och kräver ytterligare ekonomiska stimulanser i form av ytterligare räntesänkning.

"De måste sänka styrräntan mer och snabbare... inkompetens är en hemsk sak att se, särskilt när saker och ting skulle kunna hanteras så enkelt", skriver Trump på Twitter.

Annons

Trump ser nu Feds räntepolitik som det största problemet – inte Kina – i det eskalerande handelskriget mellan de båda nationerna.

"Vi kommer att VINNA ändå (gällande handelskriget), men det skulle vara mycket enklare om Fed förstod, vilket de inte gör, att vi konkurrerar med andra länder som vill blomstra på vår bekostnad", skriver Trump.

Centralbanken sänkning av styrräntan till intervallet 2-2,25 procent var den första sedan finanskrisen 2008.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons