Annons

Trump sprider Epsteinanklagelse mot Clinton

USA • Publicerad 11 augusti 2019
Jeffrey Epstein, längst till vänster, vid en rättsförhandling i juli, då kvinnor vittnade om övergrepp han begått.
Jeffrey Epstein, längst till vänster, vid en rättsförhandling i juli, då kvinnor vittnade om övergrepp han begått.Foto: Elizabeth Williams/AP/TT

Efter den sexbrottsanklagade miljardären Jeffrey Epsteins död har USA:s president Donald Trump spridit flera inlägg på Twitter som kopplar företrädaren Bill Clinton till dödsfallet.

Enligt medier i USA tog Epstein uppenbarligen livet av sig i cellen i New York natten till lördagen lokal tid.

Annons

Han har tidvis varit vän med många kändisar, däribland både Clinton och Trump. Det har spekulerats i att andra mäktiga män skulle kunna dras in i den sexbrottshärva som Epstein var på väg att ställas inför rätta för. Och på nätet florerar konspirationsteorier om att starka krafter därför försökte röja Epstein ur vägen.

Några bevis för detta finns inte. Men Trump retweetade på lördagskvällen svensk tid ett sådant konspiratoriskt inlägg, vilket innebär att det sprids till nästan 63 miljoner följare på Twitter. USA:s president spred också ytterligare minst ett inlägg som kopplar Clinton och Demokraterna till Epstein-härvan.

66-årige Epstein har tidigare dömts för övergrepp på minderåriga flickor, och väntade nu på en rättegång om fler sådana anklagelser.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons