1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Trumps dystra Kinautspel sänkte Wall Street

President Donald Trump fick investerarnas mungipor att peka nedåt på tisdagen. Trump antydde att ett handelsavtal med Kina kan dröja – ända till efter presidentvalet nästa år.
Apple tillhör förlorarna på USA-börserna. Arkivbild.
Foto: Mark Lennihan

– Jag har ingen deadline. På ett sätt skulle jag kunna vänta till efter valet. Men de vill ha ett avtal nu, men det måste vara rätt, sade Trump till reportrar under Natomötet i London.

Den amerikanske handelsministern Wilbur Ross gjorde inte marknaden gladare när han sade till CNBC att USA kommer att införa den planerade höjningen av importtullar på kinesiska varor den 15 december "om inte något särskilt inträffar".

Som om inte det vore nog spädde Donald Trump vid ett pressmöte på marknadsoron med hårda ord mot EU i allmänhet och Frankrike i synnerhet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

– EU måste skärpa sig, annars kommer det att bli tufft, sade han och plussade på med ett konkret hot om att i januari införa upp till 100-procentiga tullar på franska lyxvaror, som champagne, handväskor och ost.

Men Frankrike tänker inte vika sig. "Oacceptabelt", kontrade den franske handelsministern Bruno Le Maire den amerikanske presidentens tullhot.

Bråket påverkade börserna världen över. Kurserna sjönk också rejält i USA vid börsernas öppning för att sedan hämta sig något. Vid stängning hade Dow Jones industriindex gått ned 1,0 procent, Nasdaqs kompositindex droppade 0,7 procent och S&P 500 sjönk 0,8 procent.

Teknikbranschen hörde till de sektorer som drabbades negativt och bjässen Apple tappade 1,0 procent. E-handelsbolaget Amazon var en annan förlorare, ned 0,6 procent.

Läs mer

Nyheter

I natt: Bil i krock med rådjur i Älmhult

Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.

Fotboll

Denis Velic hyllar sina Österspelare: ”De gör ett fantastiskt jobb”

Östers framgångsvåg fortsätter.

Superettan

Örnblom: Vi täcker upp för varandra

Öster är tätast i Superettan med bara ett insläppt mål på fem omgångar. – Försvarsarbetet är jättebra, säger mittbacken Filip Örnblom efter 2–0 hemma mot Örgryte.

Superettan

Öster tog ny trea efter övertygande spel

2–0 mot Örgryte betyder att Öster fortsatt är obesegrat efter fem spelade omgångar.

Olycka

Flera fordon i olycka på 25:an - tre till sjukhus

Enligt ett larm som inkom vid 17.45 ska tre personbilar vara inblandade i en trafikolycka på riksväg 25 i riktning mot Kalmar, Öster om Växjö.

Superettan

Live: Öster-Örgryte från 19.00

I kväll är det dags för femte omgången av Superettan för Östers del. Motståndare är Örgryte IS och spelplats är Visma Arena. Avspark är kl 19.00 och du kan följa direktrapporter från matchen här.