Annons

Turist mördad i husbil i Nya Zeeland

En 23-årig man har gripits i Nya Zeeland misstänkt för att ha mördat en australisk turist, skriver .
Nya Zeeland • Publicerad 17 augusti 2019
Nyzeeländsk polis samlar bevis i närheten av staden Raglan på Nya Zeelands nordös västkust.
Nyzeeländsk polis samlar bevis i närheten av staden Raglan på Nya Zeelands nordös västkust.Foto: Alan Gibson/New Zealand Herald/AP/TT

Tidigt i fredags morse, lokal tid, väcktes ett australisk-kanadensiskt par i 30-årsåldern, som låg och sov i en husbil i närheten av staden Raglan på nyzeeländska nordöns västkust, av att en man hotade dem med ett vapen.

Enligt nyzeeländsk polis sköts den australiska mannen flera gånger. Den misstänkta mördaren ska sedan ha gett sig av med husbilen, medan den skjutne mannens kanadensiska flickvän lyckades fly och larma polisen.

Annons

Polisen hittade senare den stulna husbilen och australierns kropp omkring 80 kilometer bort.

Nyzeeländsk polis kallar dådet för en slumpartad och tragisk händelse.

"Vi vet att detta är en skrämmande händelse som har chockat människor i Nya Zeeland och utomlands. Vi vill försäkra allmänheten om att säkerheten i vårt samhälle är vår högsta prioritet och vi kommer att göra allt för att hitta de som är ansvariga för allvarliga brott och ställa dem inför rätta", skriver polisinspektör Graham Pitkethley på polisens .

Före dåden vid två moskéer i mars i år, då 51 personer dödades, ansågs Nya Zeeland vara ett av världens säkraste länder. Under 2018 sjönk antalet begångna mord i landet till det lägsta på 40 år, rapporterar Reuters.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons