Annons

Turkiet skickar tillbaka fler IS-anhängare

Turkiet • Publicerad 9 december 2019
Totalt 59 IS-anhängare har skickats tillbaka till sina hemländer. Beskedet om deportationerna gav inrikesminister ​Süleyman Soylu (bilden) för snart en månad sedan. Arkivbild.
Totalt 59 IS-anhängare har skickats tillbaka till sina hemländer. Beskedet om deportationerna gav inrikesminister ​Süleyman Soylu (bilden) för snart en månad sedan. Arkivbild.Foto: Burhan Ozbilici/AP/TT

Elva franska medborgare som Turkiet beskriver som "utländska terrorister" har deporterats till Frankrike, enligt ett uttalande från det turkiska inrikesdepartementet.

Fransmännen är de senaste som skickas tillbaka sedan Turkiet började deportera IS-fångar för snart en månad sedan. Landet påstår sig ha totalt över 1 200 IS-anhängare i förvar.

Annons

Tillsammans med USA, som drog tillbaka sina trupper från nordöstra Syrien i oktober, har Turkiet kritiserat flera europeiska länder för att inte ta hem sina medborgare som anslutit till IS i Syrien och Irak.

I förra veckan meddelade inrikesdepartementet att totalt 59 "utländska terrorister" har skickats tillbaka hittills. Av dem var 26 antingen från Europa eller USA.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons