Annons

Två åtalas efter knivdåd i Nordstan

Brott • Publicerad 6 december 2019
Knivbråket i Nordstan i Göteborg i somras ledde till att en 19-årig man dog. Arkivbild.
Knivbråket i Nordstan i Göteborg i somras ledde till att en 19-årig man dog. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

En fredagskväll i juli knivhöggs en 19-årig man svårt i samband med ett bråk i Nordstan i centrala Göteborg. Han avled senare och nu åtalas en man i 20-årsåldern, misstänkt för mord.

Flera personer blev vittnen till bråket, som dessutom fångades på film via övervakningskamerorna i köpcentrumet. Enligt åtalet fick 19-åringen sex knivhugg, varav de fyra sista tog i ryggen när han låg svårt skadad på marken.

Annons

Även den nu åtalade mannen fick knivskador i samband med bråket den 19 juli. Han medgav i samband med att han häktades att han hållit i kniven som orsakade 19-åringens död, men hävdar att han agerade i nödvärn.

– Men som vi ser det är offret uppenbarligen utslaget och den misstänkte har agerat långt bortom nödvärnsrätten, säger åklagaren Stefan Lind till Göteborgs-Posten.

Utöver den misstänkte mördaren åtalas en man i 25-årsåldern, misstänkt för medhjälp till mordet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons