Annons

Två svenskar på hoppningens topp 10-lista

Peder Fredricson tappar en placering, Henrik von Eckermann klättrar två.
Svensk ridsport har åter två hoppryttare bland de tio främsta på världsrankningen.
Ridsport • Publicerad 4 december 2019
Henrik von Eckermann, här på Hannah i Friends arena i helgen, klättrar från tolfte till tionde plats på världsrankningen.
Henrik von Eckermann, här på Hannah i Friends arena i helgen, klättrar från tolfte till tionde plats på världsrankningen.Foto: Christine Olsson/TT

Belgaren Pieter Devos petar ned Fredricson till sjätte plats på årets sista rankning. Fredricson var ett tag under året tvåa, men han har på senare tid saknat den riktiga fullträffen i de mest poänggivande klasserna.

Devos vann världscupkvalet i Stuttgart och med helgens tredjeplats i världscupen i Madrid klev han förbi Fredricson.

Annons

Schweizaren Steve Guerdat håller positionen som världsetta och bakom sig har han landsmannen Martin Fuchs, EM-guldmedaljör i Rotterdam i augusti.

Henrik von Eckermanns lyft från tolfte till tionde plats var såväl välkommet som viktigt. Det innebär att han kan välja vilka världscuptävlingar han gör i början av nästa år – utan att det sker på någon annan svensk ryttares bekostnad.

Landslagsryttaren tävlar i Paris i helgen, i det Europalag som möter Amerika i Riders Masters Cup. Det europeiska laget leds av den svenske förbundskaptenen Henrik Ankarcrona.

Helgen därpå rider von Eckermann och Fredricson prestigefyllda Top 10 i Genève.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons