Annons

Då har Henrik Schyfferts regidebut premiär

Film • Publicerad 12 december 2019
Henrik Schyfferts regidebut "Spring Uje, spring" får premiär på Göteborgs filmfestival. Pressbild.
Henrik Schyfferts regidebut "Spring Uje, spring" får premiär på Göteborgs filmfestival. Pressbild.Foto: Triart/TT

Filmen "Spring Uje, spring", som är komikern Henrik Schyfferts regidebut, får premiär på Göteborgs filmfestival.

Filmen bygger på artisten Uje Brandelius självbiografiska berättelse om livet, kärleken och sin diagnos Parkinsons sjukdom. Brandelius och hans familj spelar sig själva i filmen.

Annons

"Det är en film som lyckas med konststycket att vara djupt rörande och oerhört rolig på samma gång", säger Göteborgs filmfestivals konstnärlige ledare Jonas Holmberg enligt ett pressmeddelande.

Filmen tävlar i kategorin Nordic competition och visas på biografen Draken i Göteborg den 26 januari, där Brandelius och Schyffert närvarar.

"Att få visa sin första film på Göteborg Film Festival känns nästan lika stort som att spela på Emmabodafestivalen för första gången", säger Uje Brandelius i pressmeddelandet.

Tidigare har Doktor Kosmos-sångaren satt upp en föreställning med samma namn, som har spelats på flera teatrar i Stockholm och turnerat runtom i landet. I hyllningskören fanns bland andra Henrik Schyffert, som förklarade att han aldrig sett något bättre.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons