Annons

Uppåt för dagligvaruhandeln

Ekonomi • Publicerad 16 augusti 2019
Dagligvaruhandeln visar positiv trend. Arkivbild.
Dagligvaruhandeln visar positiv trend. Arkivbild.Foto: Andreas Apell/ TT

Svenska matbutiker hade en bra start på sommaren. Siffror från Svensk dagligvaruhandel visar att försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 3,5 procent under juli månad jämfört med samma månad föregående år. Försäljningen i butik ökade med 3,2 procent och e-handeln tog ett betydigt kraftfullare skutt uppåt med 33,4 procent.

"Dagligvaruhandeln har gått starkt under juli men vi ser nog också en effekt av ökade priser på en rad livsmedel, vilket även framgick av SCB:s inflationssiffror för månaden", säger Daniel Liljeberg, näringspolitiskt ansvarig på Svensk dagligvaruhandel, i ett pressmeddelande.

Det senaste året har försäljningen i dagligvaruhandeln ökat med 2,6 procent – försäljningen i butik med 2,2 procent och e-handeln med 22,7 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons