Annons

USA:s handelunderskott minskar svagt

Ekonomi • Publicerad 2 augusti 2019
Handelsrelationen mellan USA och Kina är kylig. USA:s underskott i handeln med Kina låg i juni kvar på samma nivå som i maj. Arkivbild.
Handelsrelationen mellan USA och Kina är kylig. USA:s underskott i handeln med Kina låg i juni kvar på samma nivå som i maj. Arkivbild.Foto: AP/TT

Underskottet i USA:s handelsbalans minskade något under juni. Underskottet uppgick till 55,2 miljarder dollar, motsvarande drygt 530 miljarder kronor, under juni från ett underskott på 55,3 miljarder dollar månaden före, enligt statistik från handelsdepartementet.

Analytiker hade räknat med en något större minskning. Snittprognosen låg på ett underskott på 54,6 miljarder dollar, enligt en Reutersenkät.

Annons

Exporten sjönk med 2,1 procent till 206 miljarder dollar och importen minskade med 1,7 procent till 261 miljarder dollar.

Underskottet i handeln med Kina minskade marginellt till 29,97 miljarder dollar, från 30,20 miljarder dollar i maj.

Spänningarna mellan USA och Kina har ökat det senaste dygnet sedan president Donald Trump hotat med nya tullar och Kina svarat med hot om motåtgärder.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons