Annons

Utegångsförbudet ska lättas i Kashmir

Restriktionerna i indiska Kashmir kommer att lättas, uppger områdets borgmästare Satya Pal Malik för tidningen Times of India.
Kashmir • Publicerad 14 augusti 2019
En arbetare städar gatan i staden Srinagar i Indienkontrollerade Kashmir under utegångsförbudet.
En arbetare städar gatan i staden Srinagar i Indienkontrollerade Kashmir under utegångsförbudet.Foto: Mukhtar Khan

Oron i Kashmir, som varit delat mellan Indien och Pakistan sedan länderna blev självständiga från Storbritannien 1947, har trappats upp de senaste veckorna. Indien har ökat sin militära närvaro i landet och dagen innan Indien hävde delar av Kashmirs självstyre infördes utegångsförbud i den Indienkontrollerade delen av området. Telefonnät och kommunikationer stängdes ned.

Trots det har protester hållits och hundratals har gripits, men nu kommer alltså besked om att Indien, efter landets självständighetsdag på torsdag, delvis kommer att lyfta restriktionerna gällande utegångsförbudet, säger Satya Pal Malik

Annons

– Inom en vecka eller tio dagar kommer allt att fungera bra igen och vi kommer öppna kommunikationsnätet steg för steg, säger Satya Pal Malik till tidningen.

Pakistans premiärminister Imran Khan reser till pakistanska delarna av Kashmir under onsdagen och väntas där reagera mot Indiens senaste maktspel i regionen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons