Annons

Värme och diskade vinnare i OS-staden Tokyo

Triathlon • Publicerad 15 augusti 2019
Georgia Taylor-Brown och Jessica Learmonth diskvalificerades efter att ha korsat mållinjen hand i hand.
Georgia Taylor-Brown och Jessica Learmonth diskvalificerades efter att ha korsat mållinjen hand i hand.Foto: Jae C. Hong/AP/TT

Brittiska triathleterna Jess Learmonth och Georgia Taylor-Brown sprang först över mållinjen under ett OS-test i Tokyo, värdstaden för OS 2020. Men duon diskvalificerades. Anledningen var att Learmonth och Taylor-Brown korsade mållinjen hand i hand – något som inte tolererades.

Tävlande får inte avsiktligt gå i mål samtidigt, enligt reglerna, och den brittiska duon diskvalificerades därefter.

Annons

Vann gjorde i stället Bermudas Flora Duffy.

– Poängen med att komma hit var för att kolla in tävlingen, kolla in banan och känna på förutsättningarna, säger Duffy.

Just förutsättningarna var på tapeten under tävlingen. Framför allt värmen.

Den avslutande löpdelen i triathlon-tävlingen halverades från tio till fem kilometer på grund av den extrema värmen, och simningen var nära att kortas ner eller skrotas på grund av vattentemperaturen. Enligt reglerna får det inte vara varmare än 30,9 grader. Vattnet i Tokyo uppmätte 30,3.

Enligt japanska nyhetsbyrån Kyodo ska den franska triathleten Cassandre Beaugrand ha tagits till sjukhus på grund av värmeslag efter tävlingen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons