Annons

Verizons vd: "Handelskriget en icke-händelse"

Ekonomi • Publicerad 1 augusti 2019
Verizons vd Hans Vestberg. Arkivbild
Verizons vd Hans Vestberg. ArkivbildFoto: Janerik Henriksson/TT

Halva USA väntas ha tillgång till 5G-nätet nästa år, säger Verizons svenske vd Hans Vestberg i samband med att landets ledande teleoperatör släppte sin rapport för det andra kvartalet. Och redan vid slutet av 2019 kommer ett trettiotal amerikanska städer att vara anslutna till 5G-nätet, säger Vestberg som tidigare varit vd för Ericsson.

I en intervju med amerikanska CNBC försäkrar han att Verizon kommer att ha det bästa 5G-nätet

Annons

– Jag önskar att varje amerikan kommer att ha en 5G-mobil och se vilken enorm förändring som 5G kommer att åstadkomma i USA.

Vestberg viftar undan invändningar om ökad konkurrens och risken för priskrig. Han intygar även att företaget varken använder komponenter från kinesiska Huawei eller påverkas av handelskonflikten mellan USA och Kina.

– För oss är detta en icke-händelse, säger Vestberg.

Verizon redovisade lägre nettovinst och sämre rörelseintäkter för det andra kvartalet. Men antalet abonnenter ökade mer än väntat vilket fick aktien att stiga.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons