Annons

VG: Betalade tio miljoner för miljardärsfrun

Norge • Publicerad 2 augusti 2019
Omfattande sökarbete har bedrivits efter den norska miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen. Arkivbild.
Omfattande sökarbete har bedrivits efter den norska miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen. Arkivbild.Foto: Lise Åserud/NTB/TT

I juli tog fallet med den försvunna norska miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen en ny vändning, enligt . En påstådd motpart tog då kontakt med familjen. Maken Tom Hagen uppges ha betalat ut mer än tio miljoner norska kronor för att få något som helst bevis på att hon lever. Men enligt flera källor till tidningen har han inte fått något svar.

Anne-Elisabeth Hagen försvann den 31 oktober förra året. Det sista livstecknet från henne kom via ett telefonsamtal samma dag. Polisen har tidigare mottagit ett hotbrev och ett krav på en lösesumma motsvarande drygt 90 miljoner kronor – från vad de länge antog var hennes kidnappare.

Annons

Men enligt polisen var personerna som uppgav sig ha kidnappat Hagen inte intresserade eller samarbetsvilliga gällande att få någon utbetalning, och polisen ändrade sin huvudteori till att hon kan ha dödats.

Den nya "motparten" begärde en betalning i euro men kontot som pengarna gick till har inte gått att spåra, enligt VG. Därefter ska familjen Hagen flera gånger ha försökt kontakta personerna utan resultat.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons