Annons

"Vinner vi är det en seger för henne"

Sverige spelar för mer än en VM-semifinal mot Montenegro.
De blågula landslagsspelarna spelar även för Daniela Gustin – som åkte på en ful korsbandsskada mot Balkanlaget i EM i fjol.
Handboll • Publicerad 10 december 2019
"Det hade varit väldigt kul att få tvåla dit Montenegro efter den matchen som var förra året", säger Nathalie Hagman.
"Det hade varit väldigt kul att få tvåla dit Montenegro efter den matchen som var förra året", säger Nathalie Hagman.Foto: Janerik Henriksson/TT
Daniella Gustin åkte på en korsbandsskada i EM-mötet med Montenegro förra året. Arkivbild.
Daniella Gustin åkte på en korsbandsskada i EM-mötet med Montenegro förra året. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ett Montenegro som är känt för att spela på gränsen väntar för Sverige på onsdagen i måstematchen för att nå semifinal i handbolls-VM i Japan.

– Det är ett väldigt tufft och grisigt försvar. De är kända för att slåss väldigt mycket där bakåt, säger högersexan Nathalie Hagman efter krossen (34–22) mot Rumänien.

"Väldigt rolig match"

Annons

Hon är dock redo för uppgiften.

– Det hoppas jag. Ska vi nå en semifinal krävs sådant. Det ska bli en väldigt, väldigt rolig match att spela, om Ryssland vinner sin match (mot Spanien), säger Hagman.

När mellanrundan knyts ihop i Park Dome i Kumamoto på onsdagen måste dock Ryssland inleda dagen med att slå Spanien för att Sveriges match mot Montenegro ska handla om en VM-semifinal. Dessutom måste Blågult ta in sex mål på Spanien för att gå förbi.

Innan storsegern mot Rumänien var Spanien dock hela 18 mål före.

– Vi pratade om att vi framför allt måste vinna men samtidigt stod jag och skrek i försvarsspelet att vi ska vinna med mycket. För att ha en chans att kanske nå en semifinal, säger Hagman.

Förra året förlorade Sverige mot Montenegro – som tränas av den tidigare svenske förbundskaptenen Per Johansson – i två träningsmatcher och ett möte i mellanrundan av EM i Frankrike.

I EM-mötet slet högersexan Daniela Gustin av sitt korsband efter att ha fått en ful knuff av en montenegrinsk spelare i samband med ett mål.

– Fy fan. Jag får rysningar jag bara tänker på det, säger mittnian Isabelle Gulldén.

"Tvåla dit Montenegro"

Nathalie Hagman:

– Det hade varit väldigt kul att få tvåla dit Montenegro efter den matchen som var förra året. Jag har själv dragit korsbandet, så jag vet hur tufft det är, säger Hagman och fortsätter:

– Givetvis hade hon hoppats att hon skulle nå tillbaka till det här mästerskapet, men nu är hon tillbaka på handbollsplanen (i klubblaget Horsens) och vinner vi är det en seger för henne.

Daniel Kihlström/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons