Annons

Volvo Cars inför hårdare krav på batterier

Bilindustri • Publicerad 13 december 2019
Volvo Cars vd Håkan Samuelsson. Arkivbild.
Volvo Cars vd Håkan Samuelsson. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Volvo Cars inför hårdare krav på underleverantörer som ska leverera elbilsbatterier och delar till elmotorer, enligt Sveriges Radio.

Volvo kommer bland annat att använda sig av blockkedjeteknik, som ger möjlighet till en form av digital spårning, för att se till att kobolt utvinns på ett hållbart sätt.

Annons

– Vi har väldigt strikta policyer till våra leverantörer som kommer leverera batterier och delar till elmotorer. Det ska göras på ett hållbart och etiskt bra sätt. Det kommer vi följa upp, säger bolagets vd Håkan Samuelsson till SR.

Kobolt är en av de värdefulla metaller som används i tillverkningen av batterier men utvinningen har tidigare kritiserats för miljöförstöring och barnarbete, enligt SR. Samuelsson uppger att Volvo kommer att följa upp den digitala spårningen med fysiska besök i gruvorna och att bolaget i framtiden vill använda tekniken även på andra råvaror.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons