Annons

Woods nobbar Saudi – men står bakom Mickelson

Tiger Woods har själv nobbat inbjudningarna till Saudiarabiens penningstinna tävlingar.
Men han står bakom att andra golfstjärnor, bland dessa Phil Mickelson, valt en annan väg.
Golf • Publicerad 3 december 2019
Tiger Woods, till höger, står bakom beslutet från Phil Mickelson, till vänster, att ställa upp i en penningstinn tävling i Saudiarabien i början på nästa år. Arkivibild.
Tiger Woods, till höger, står bakom beslutet från Phil Mickelson, till vänster, att ställa upp i en penningstinn tävling i Saudiarabien i början på nästa år. Arkivibild.Foto: Matt Slocum/AP/TT

Amerikanen Mickelson, 49, är den senaste i raden av spelare som har tackat ja till nästa års upplaga av Saudi International i Saudiarabien. För det har han fått syrlig kritik från vissa som menar att han väljer pengar före moral. Bara att ställa upp i tävlingen uppges resultera i en check på motsvarande nära 29 miljoner kronor.

Men han får stöttning från landsmannen Tiger Woods, som säger att han förstår vad kritiken grundar sig i men att den saudiska tävlingen också kan bidra till något positivt.

För lång resa

Annons

– Det är inte en traditionell golfregion, men den har vuxit en hel del. Jag kommer ihåg när jag kom till Dubai första gången och såg två eller tre byggnader i stadens skyline. Nu ser det ut som New Yorks skyline. Golfsporten har vuxit. Förr var det bara några få banor och nu finns de överallt. Samma sak är det i Abu Dhabi, och kanske kan det ske också i Saudiarabien så småningom, säger Tiger Woods till ESPN.

Själv har han dock inga planer på att tävla i Saudi International nästa år, trots att erbjudanden knappast har saknats.

– Jag vill helt enkelt inte åka dit. Det är en lång resa.

Uppmärksammat mord

Förra året fick golfarna som ställde upp i tävlingen särskilt mycket kritik då tävlingen ägde rum bara månader efter mordet på den saudiske journalisten och regimkritikern Jamal Khashoggi, som levde i exil i USA.

Den amerikanska underättelsetjänsten CIA och en del västerländska regeringar hävdar att Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman beordrade mordet. En FN-utredning nådde också slutsatsen att mordet, som skedde i Istanbul, sannolikt skett på prinsens order.

Saudi International avgörs 30 januari–2 februari.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons