Annons

Yrkar villkorligt efter rymning vid kisspaus

Brott • Publicerad 8 maj 2019
Åklagaren yrkar på villkorlig dom och böter, om transportledaren döms för tjänstefel. Arkivbild.
Åklagaren yrkar på villkorlig dom och böter, om transportledaren döms för tjänstefel. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Villkorlig dom och böter bör bli påföljden för den transportledare som åtalats för tjänstefel sedan en morddömd man rymde vid en fångtransport utanför Laxå förra sommaren. Det anser åklagaren, vilket framgick när fallet togs upp i Örebro tingsrätt under onsdagen, rapporterar

Kriminalvårdaren var ansvarig för fångtransporten som skulle gå från en rättspsykiatrisk klinik i Göteborg till häktet i Örebro. Utanför Laxå blev transportledaren kissnödig – och under den oplanerade kisspausen rymde den morddömde mannen.

Annons

Enligt åklagaren har transportledaren brustit i sitt ansvar på en rad punkter, bland annat genom att hoppa ut ur fordonet utan att se till att dörren vaktades.

Transportledaren misstänks inte ha gjort fel med flit för att underlätta rymningen. Rymlingen är fortfarande på fri fot.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons