Annons

Ytterligare en K-popartist hittad död

Musik • Publicerad 4 december 2019
Goo Hara hittades död i sitt hem förra månaden. Arkivbild.
Goo Hara hittades död i sitt hem förra månaden. Arkivbild.Foto: Chung Sung-Jun

Den sydkoreanska skådespelaren och k-popartisten Cha In-ha har hittats död i sitt hem, uppger polisen under onsdagen. Dödsorsakerna är fortfarande okända. 27-åringen debuterade som skådespelare 2017 och var tidigare medlem i pojkbandet Surprise U.

Under de senaste två månaderna har tre unga kändisar hittats döda i Sydkorea, vilket har skapat en debatt om den intensiva sociala pressen som unga kändisar utsätt för i landet.

Annons

Förra månaden hittades den 28-åriga k-popartisten Goo Hara död i sitt hem. Tidigare hade hon blivit utsatt för attacker på sociala medier.

I oktober dog även den 25-åriga k-popidolen Sulli, som tidigare hade talat ut om internetmobbning. Fallen har kastat en skugga över k-popbranschen, som är en av Sydkoreas främsta kulturexporter. Den har även dragit igång en debatt om internetmobbning mot kändisar.

Branschen har också skakats av flera fall av sexbrott. I slutet av november dömdes två tidigare medlemmar i k-popgrupper till fängelse för sexuella övergrepp.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons