Annons

Zelenskyj till fronten före mötet med Putin

Ukraina • Publicerad 6 december 2019
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besökte fronten i östra landsändan före måndagens möte med Rysslands president Vladimir Putin. Arkivbild.
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besökte fronten i östra landsändan före måndagens möte med Rysslands president Vladimir Putin. Arkivbild.Foto: Filip Norman/TT

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besökte på fredagen fronten i östra Ukraina, där ryskstödda separatister sedan 2014 strider mot ukrainska regeringssoldater.

På måndag ska Zelenskyj träffa Rysslands president Vladimir Putin i Paris för fredssamtal om östra Ukraina. Syftet med mötet, som modereras av Frankrikes president Emmanuel Macron och Tysklands förbundskansler Angela Merkel, är att närma sig fred i östra Ukraina.

Annons

– Tro mig, det är mycket lättare att samtala när jag har er styrka och ert stöd bakom mig, sade den kakiklädde Zelenskyj till en trupp militärer i samband med en medaljutdelning.

Det över fem år långa kriget har krävt mer än 13 000 dödsoffer.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons