Annons

Zlatanstatyn vandaliserad på nytt

Statyn föreställande Zlatan Ibrahimovic utanför Stadion i Malmö har återigen blivit vandaliserad, uppger .
På måndagskvällen hade röd färg målats över shortsen på den guldfärgade statyn och på sockeln hade "Judas!" sprejats.
Fotboll • Publicerad 2 december 2019
Statyn föreställande Zlatan Ibrahimovic utanför Stadion i Malmö har blivit vandaliserad – igen.
Statyn föreställande Zlatan Ibrahimovic utanför Stadion i Malmö har blivit vandaliserad – igen.Foto: Johan Nilsson/TT

Både Zlatanstatyn och en fastighet som fotbollsstjärnan äger i Stockholm har den senaste veckan blivit måltavla för Malmö FF-fansens ilska. Förra veckans nyhet om att Ibrahimovic blir delägare i allsvenska rivalen Hammarby kom bara en månad efter att statyn invigdes utanför Stadion, och togs inte emot väl av Malmösupportrarna.

Redan samma dag som Hammarbynyheten briserade blev statyn utsatt för skadegörelse: en toalettsits hängdes över ena armen, en platspåse träddes över huvudet och rasistiska förolämpningar klottrades intill statyn.

Fritidsförvaltningen i Malmö beslutade då om specialbevakning och man satte i samband med det upp ett staket runt statyn, som också sanerades. I torsdags, efter MFF:s match mot Dynamo Kiev, togs staketet bort och nu är även extrabevakningen tillbakadragen, säger Malin Tykesson, kommunikationschef på fritidsförvaltningen, till Kvällsposten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons