Annons

Zlatanstatyns öde avgörs av kommunstyrelsen

Fotboll • Publicerad 5 december 2019
Om Zlatanstatyn i Malmö ska flyttas eller inte blir en fråga för kommunstyrelsen. Arkivbild.
Om Zlatanstatyn i Malmö ska flyttas eller inte blir en fråga för kommunstyrelsen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Om Zlatanstatyn i Malmö ska flyttas eller inte blir en fråga för politikerna.

Ett initiativ som har väckts på kommunens digitala plattform för medborgarförslag har hittills samlat fler än 550 röster, skriver Sydsvenskan. Gränsen för att det ska behandlas i en politisk nämnd går vid 100 röster.

Annons

Initiativtagaren vill att statyn, som föreställer Zlatan Ibrahimovic, ska skickas till Tele2 arena i Stockholm. Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) är mycket tveksam till att ompröva placeringen av statyn.

– Det är ganska nyligen som vi övervägde olika placeringar i dialog med Fotbollförbundet som skänkte statyn och konstnären (Peter Linde). Statyn är kopplad till Zlatans idrottsliga gärningar och Stadionområdet är vårt mesta idrottsområde i staden, säger hon till tidningen.

Zlatan Ibrahimovic väckte flera Malmö FF-supportrars ilska sedan det blev känt att han blivit delägare i den allsvenska rivalen Hammarby. Statyn har vandaliserats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons