Annons
Öland

Flera bussar har blåst av vägen

Flera bussar har åkt i diket på Öland och i Kalmar på onsdagsmorgonen.
- Vi befinner oss i ett nödläge, säger Katharina Seijsing på KLT.
Öland • Publicerad 15 december 2010
Läsarbild
LäsarbildFoto: Privat

Det är vädret som ställer till det för bussarna.

- Ett antal bussar har kört fast i snödrivorna. En buss blåste av vägen i Bredsättra på Öland. Chaufförerna ser inte var vägen går, säger Katharina Seijsing.

Annons

Förutom bussen i Bredsättra, har även en buss i Tveta på Norra Möcklebyvägen på Öland kört i diket (se bild) och 106:an i Köpingsvik kört fast under onsdagen.

- Det är mycket gymnasieelever och folk som var på väg till jobbet. Det är blankis på östra sidan, mellan Norra Möckleby och Räpplinge, säger Katharina Seijsing.

Vissa andra bussar körde även de i diket, men lyckades komma loss. Många turer blev kraftigt försenade. Också bussar i Kalmar har åkt av vägen, bland annat i Tvärskog. Flera bussar är skolskjutsar.

Dessutom varnar SMHI för värre väder i morgon. Mörbylånga kommun ska träffas på ett möte i dag och diskutera vad de ska göra.

- Vi får se vad det ställer till med. Är vägen helt igenkorkad så kör vi inte. Trafiksäkerheten går i första hand, säger Katharina Seijsing.

Inga har rapporterats skadade i olyckorna.

Kristin Ekstrand
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons